Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Doltu: Adoptarea euro poate impulsiona afacerile si investitiile

Doltu: Adoptarea euro poate impulsiona afacerile si investitiile


Adoptarea euro, chiar daca nu este posibila in momentul de fata, reprezinta un obiectiv ce are capacitatea de a impulsiona afacerile si investitiile pe plan local, a declarat Claudiu Doltu, Secretar de Stat in ministerul Finantelor, in cadrul reuniunii Consiliului ECOFIN, de la Bruxelles.

"Asumarea indeplinirii criteriilor tehnice pentru adoptarea euro - chiar si fara a vorbi in acest moment de o decizie politica privind adoptarea monedei unice - ar genera semnale de clarificare pentru investitori, pentru mediul de afaceri in general. Imbunatatirea sentimentului pietei si al oamenilor, privind directia in care merge Romania ar putea contribui substantial la cresterea afacerilor si a investitiilor", a declrata Claudiu Doltu.

Secretarul de Stat a declarat ca guvernul urmareste cu atentie si participa la discutiile care privesc evolutiile institutionale din zona euro.

"Cu sau fara decizia politica privind euro, inflatia in Romania trebuie sa continue sa scada spre nivelul apropiat de cel din tarile din zona euro cu cele mai bune performante, deficitul bugetar trebuie sa ramana sub 3% din PIB, datoria publica trebuie sa ramana sub 60% din PIB, ratele dobanzii trebuie sa se apropie de nivelul de referinta din zona euro, iar fluctuatiile cursului de schimb trebuie sa fie reduse", a precizat Doltu.

Claudiu Doltu remarca faptul ca societatea romaneasca este favorabila asumarii unui astfel de proiect.

"Oamenii isi evalueaza deja activele in euro, tin evidenta veniturilor si datoriilor in euro. De la chirii, la vacante, de la vanzarea sau cumpararea de autoturisme pana la plata meditatiilor copiilor, romanii isi tin evidentele in euro. Exportatorii si importatorii ar prefera euro fluctuatiilor nedorite ale cursului de schimb", potrivit Secretarului de Stat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1606 ori