Dolarul a atins un maxim al saptamanii fata de yen

Joi, 28 Mai 2009, ora 13:18
977 citiri
Dolarul a atins un maxim al saptamanii fata de yen

Dolarul s-a apreciat joi puternic in fata yenului, evolutie sprijinita in mare parte de decizia agentiei de evaluare Moody's, care a confirmat ratingul de top pentru credite acordat Statelor Unite, informeaza Reuters, precizeaza NewsIn.

Dolarul s-a apreciat pana la cel mai mare nivel din ultima saptamana atins in fata yenului, dar si in fata unui cos de valute, dupa ce doua dintre cele trei mari licitatii sustinute de Departamentul Trezoreriei Statelor Unite au atras cereri solide din partea investitorilor.

Agentia de evaluare Moody's Investors Services a confirmat miercuri ratingul de top pentru credite al celei mai mari economii din lume, dar a avertizat ca acesta ar putea fi coborat in cazul in care guvernul american nu reuseste sa scada nivelul datoriilor.

Astfel, dolarul s-a apreciat cu 1,4%, la 96,65 yeni, dupa ce atinsese saptamana trecuta minumul ultimelor doua luni, de 93,85 yeni/unitate.

Fata de euro, dolarul a atins cel mai mare nivel din ultima saptamana, de 1,3793 dolari/unitate, dupa ce Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat ca rata dobanzii din zona euro ar putea scadea in continuare. Totusi, euro a coborat ulterior la 1,3830 dolari/unitate.

#dolar, #yen, #moodys , #Zona euro