Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Climatul din zona euro ramane dificil

Climatul din zona euro ramane dificil


Indicatorii macroeconomici din Europa au avut o evolutie mixta, expresie a persistentei unui climat economic dificil. Pe de o parte, se remarca productia industriala din zona euro, in crestere cu 1% in martie, fata de februarie.

Cu toate acestea, tendinta se mentine descendenta, productia industriala consemnand, tot in martie, un declin de 1,7% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.Pe de alta parte, in Germania sentimentul investitorilor s-a stabilizat in mai dupa declinul sever din aprilie, determinat de criza din Cipru. Indicatorul calculat de Centrul de Cercetare Economica ZEW a crescut cu doar 0,1 p., la 36,4 p., evolutie cu mult sub estimarile analistilor (40 p.).In ceea ce priveste situatia curenta, aceasta s-a deteriorat pentru a 2-a luna consecutiv, cu 0,3 p., la 8,9 p., expresie a evolutiei economiei la un ritm sub potential.

Material realizat in colaborare cu SSIF Broker

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 929 ori