China sprijina mentinerea Greciei in zona euro

Luni, 18 Iunie 2012, ora 09:46
1063 citiri
China sprijina mentinerea Greciei in zona euro

China si-a reafirmat duminica, la Los Cabos (Mexic), sprijinul pentru mentinerea Greciei in cadrul zonei euro, dupa victoria partidului de dreapta Noua Democratie in alegerile parlamentare.

"Suntem de parere ca Grecia trebuie sa ramana in zona euro", a declarat presei adjunctul ministrului chinez de finante, Zhu Guangyao, in ajunul deschiderii, in aceasta statiune balneara de pe tarmurile Pacificului, a unui summit al sefilor de stat si de guvern din tarile G20.

Potrivit proiectiilor oficiale, rezultatele legislativelor din Grecia ar trebui sa permita alcatuirea unui guvern de coalitie favorabil ramanerii in zona euro si colaborarii cu creditorii internationali.

"Speram ca acest guvern va avea o baza solida si va putea sa mentina stabilitatea. Pentru dezvoltarea Greciei, stabilitatea este importanta", a continuat demnitarul chinez.

"Sustinem un euro solid si prosper si o zona euro", a adaugat el.

Pe de alta parte, Zhu a facut cunoscut ca Beijingul intentioneaza sa precizeze la Los Cabos nivelul contributiei sale la majorarea resurselor FMI, despre care pana in prezent a evitat sa vorbeasca.

In luna aprilie, FMI a strans de la zona euro si alte circa 20 de tari membre un total de 430 de miliarde de dolari pentru a-si spori mijloacele financiare in vederea ajutorarii tarilor victime ale crizei din Europa si consecintelor acesteia.

#China Grecia zona euro, #grecia zona euro, #China zona euro , #Zona euro