Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce spun industriasii despre amanarea adoptarii euro in 2015

Ce spun industriasii despre amanarea adoptarii euro in 2015


Adoptarea euro nu mai este, tehnic, posibila in 2015, iar un nou termen va fi stabilit de Guvernul care se va forma in urma alegerilor legislative. Vestea este bine primita de reprezentantii industriasilor din Romania.

"Problema este a cursului de schimb inghetat la un anumit moment. Daca evolutia viitoare va fi in jos, vom fi dezavantajati. Si Grecia si Germania ar fi vrut sa se intoarca la moneda nationala, pentru controlul politicii monetare si al fiscalitatii", a declarat pentru Business24, Lucretia Voinescu, vicepresedinte UGIR 1903.

Voinescu considera ca o perioada de stand by este "o miscare prudenta", dar oportuna in contextul international actual, caracterizat de imprevizibil.

Mugur Isarescu a declarat, in premiera, ca Romania nu poate respecta termenul de 2015, pentru adoptarea monedei euro.

"Trecerea la euro in 2015 nu mai intra in discutie", a declarat el, pentru publicatia New York Times.

Romania nu mai poate adopta euro in 2015. Care sunt motivele

Printre motive se numara incapacitatea Romaniei de a atinge conditiile impuse de tratatul de la Maastricht si lipsa timpului necesar pentru aplicarea din 2013 a mecanismului european al ratelor de schimb (EMR-2).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1091 ori