BCE: Politicienii trebuie sa sprijine economia zonei euro

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 16:30
1058 citiri
BCE: Politicienii trebuie sa sprijine economia zonei euro

Economia zonei euro se confrunta cu riscuri serioase, iar politicienii trebuie sa actioneze rapid pentru a intari euro, a declarat, vineri, presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi.

"Exista riscuri serioase, riscuri care au de-a face in primul rand cu incertitudinea crescuta. Pietele si populatia trebuie sa fie asigurate ca vom calatori impreuna", a declarat Mario Draghi la o conferinta a economistilor si specialistilor din bancile centrale.

Precizand ca BCE este gata sa ofere noi lichiditati bancilor, Mario Draghi a subliniat ca este randul politicienilor sa impiedice escaladarea crizei. "Am ajuns la un punct la care alegerile politice au devenit mai importante decat instrumentele monetare", a avertizat presedintele BCE.

Mario Draghi a adaugat ca este in stransa legatura cu alti oficiali europeni de rang inalt, precum presedintele UE, Herman Van Rompuy, presedintele Comisiei, Jose Manuel Barroso, si seful ministrilor de finante din zona euro, Jean-Claude Juncker, pentru a pune la punct o viziune pe termen lung a uniunii economice si monetare. Intrebat cand va fi facut public rezultatul acestor discutii, Mario Draghi a raspuns ca in curand.

"Toata munca pe care o facem are in vedere urmatorul summit al liderilor UE din 28-29 iunie", a spus presedintele BCE.

In ultimele saptamani Draghi a cerut in repetate randuri liderilor europeni sa puna la punct o viziune cu privire la modul in care euro va functiona in viitor, viziune care ar trebui clarificata la urmatorul consiliu european.

#BCE zona euro, #BCE sprijin zona euro, #politicieni sprijin zona euro , #Zona euro