BCE: Economica din zona euro, sub semnul intrebarii

Vineri, 31 August 2012, ora 12:06
1872 citiri
BCE: Economica din zona euro, sub semnul intrebarii

Incertitudinea economica in Europa a crescut "masiv" ca urmare a inrautatirii perspectivelor de crestere, in special pentru statele membre din sud, a declarat joi seara Ewald Nowotny, membru in consiliul guvernatorilor Bancii Centrale Europene.

BCE va prezenta ultimele prognoze trimestriale privind zona euro in data de 6 septembrie.

"Pot sa va spun ca nu va exista o imbunatatire, ci mai degraba o deteriorare a estimarilor" a spus Ewald Nowotny, adaugand ca exista o diferenta crescuta intre ritmurile de crestere ale statelor din nordul si cele din sudul zonei euro.

Oficialul BCE a adaugat ca vor exista ritmuri de crestere negativa in toate statele din sudul Europei anul acesta, iar Franta va inregistra o stagnare.

"Cred ca este important ca in aceasta situatie sensibila sa adoptam cu prudenta orice pas in politica monetara si economica", a avertizat Ewald Nowotny.

In luna iunie, BCE estima ca in 2012 zona euro va inregistra o contractie economica de 0,1%, iar estimarile pentru 2012 au fost reduse pana la o crestere de 1%. De asemenea, inflatia in zona euro era estimata la 2,4% in acest an si la 1,6% in 2013.

Aderarea Romaniei la zona euro: 2024, o tinta mai realista

Inflatia din Romania, peste media UE, in iulie

BCE ar putea superviza toate bancile importante din zona euro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BCE previziuni crestere economica, #crestere economica zona euro, #crestere negativa zona euro , #Zona euro