Bancile britanice analizeaza efectele iesirii Greciei din zona euro

Marti, 29 Mai 2012, ora 14:01
1135 citiri
Bancile britanice analizeaza efectele iesirii Greciei din zona euro

Bancile britanice au primit instructiuni sa studieze efectele legale si financiare ale diferitelor situatii ce ar putea sa apara in Uniunea Europeana, luand in calcul ipoteze de la iesirea Greciei din zona euro pana la incapacitatea de plata a unor guverne, scrie Financial Times in editia sa de marti.

Informatia apare la o zi dupa intalnirea premierului britanic David Cameron cu vicepremierul Nick Clegg, titularul portofoliului economiei, George Osborne, si guvernatorul Bancii Angliei, Mervyn King, organizata cu scopul de a evalua daca Marea Britanie este pregatita in fata crizei din zona euro.

Financial Times semnaleaza ca bancile vor trebui sa explice organismelor de supraveghere din sector cum vor controla efectele unei eventuale iesiri a Greciei din zona euro.

In ministerele de la Londra functionarii elaboreaza propriile planuri de urgenta pentru a face fata unei agravari a crizei europene, mai scrie cotidianul economic britanic. De exemplu, Ministerul de Externe trebuie sa fie pregatit sa ajute turistii britanici din Grecia in cazul in care acestia nu vor mai putea sa retraga bani din bancomate.

La sfarsitul saptamanii trecute, ministrul de interne, Theresa May, a declarat cotidianului The Daily Telegraph ca guvernul elaboreaza planuri de urgenta pentru a preintampina cresterea numarului de imigranti proveniti din Grecia si din alte state europene in cazul unui colaps al monedei euro.

#banci britanice zona euro, #efecte Grecia zona euro, #Marea Britanie evolutie UE , #Zona euro