Angela Merkel: O crestere pe credit "ne va aduce inapoi la inceputul crizei"

Joi, 10 Mai 2012, ora 14:14
1134 citiri
Angela Merkel: O crestere pe credit "ne va aduce inapoi la inceputul crizei"

Cancelarul german Angela Merkel si-a reiterat joi refuzul fata de orice crestere care sa vina cu pretul indatorarii in Europa, apreciind ca o astfel de politica "ne va intoarce la inceputul crizei", intr-un discurs rostit in Bundestag.

"O crestere prin reforme structurale este importanta si necesara /.../ O crestere pe credit ne va conduce la inceputul crizei. Nu vrem acest lucru si nu il vom face", a declarat ea, suscitand aplauzele alesilor germani.

In discursul rostit in fata camerei inferioare a legislativului, in care a expus pozitia Germaniei in perspectiva summitului G8 din SUA ce va avea loc la 18 - 19 mai, ea a subliniat ca unul dintre cele mai importante subiecte dezbatute la reuniune va fi criza din zona euro.

Angela Merkel a apreciat ca summitul ar urma sa abordeze "masurile urmatoare" pentru consolidarea finantelor publice, dar si "masurile de crestere" discutate actualmente in Europa. Sunt "cei doi piloni ai strategiei noastre" de lupta impotriva crizei, a pledat ea.

Cancelarul a apreciat ca este esential ca fiecare sa accepte ideea ca "iesirea din criza va fi un proces lung" si ca este nevoie sa fie vizate problemele esentiale ale anumitor tari europene - "o indatorare catastrofica" si "o lipsa de competitivitate". Rezolvarea acestor probleme "nu se va face de pe o zi pe alta", a conchis dna Merkel.

#Angela Merkel reforme structurale, #Angela Merkel crestere credit, #Angla Merkel Summit G8, #summit g8 , #Zona euro