Angela Merkel: Grecia va ramane in zona euro daca isi respecta angajamentele

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 17:33
1288 citiri
Angela Merkel: Grecia va ramane in zona euro daca isi respecta angajamentele

Grecia trebuie sa-si respecte angajamentele internationale in ceea ce priveste austeritatea pentru a ramane in zona euro, a reiterat vineri cancelarul german Angela Merkel.

"Am spus mereu ca am dori ca Grecia sa ramana membra a zonei euro. Conditia pentru aceasta este ca viitorul guvern grec sa respecte memorandumul semnat cu FMI, BCE si Comisia Europeana", a declarat cancelarul intr-o conferinta de presa comuna cu premierul neo-zeelandez, John Key.

"Am spus acest lucru tuturor partidelor grecesti. Este necesar. Acest memorandum este, oarecum, baza pentru o evolutie pozitiva", a adaugat Angela Merkel.

Liderul stangii radicale grecesti Syriza, Alexis Tsipras, a afirmat saptamana trecuta ca va "anula" memorandumul prin care se impun Greciei masuri de austeritate in schimbul sprijinului din partea UE si FMI, daca partidul sau va castiga alegerile legislative de la 17 iunie.

Partidul conservator Noua Democratie (ND) si Syriza erau umar la umar cu doua saptamani inainte de alegerile legislative din Grecia de la 17 iunie, insa fara perspectiva unei majoritati absolute, potrivit celor mai recente sondaje dinaintea scrutinului.

Partenerii si creditorii tarii, UE si FMI, si-au multiplicat in ultimele saptamani avertismentele impotriva unei anulari a angajamentelor sale de austeritate, amenintand ca ii vor taia finantarea.

#grecia zona euro, #Grecia respectare angajamente, #Merkel Grecia zona euro , #Zona euro