Tariful maxim pentru taxiuri, pe Otopeni va fi de 3,5 lei /km

Vineri, 11 Septembrie 2009, ora 12:20
1279 citiri
Tariful maxim pentru taxiuri, pe Otopeni va fi de 3,5 lei /km

Tarifele maxime pentru prestarea serviciilor de transport in regim de taxi stabilite de catre Aeroportul Otopeni vor fi de 3,5 lei la pornire si 35 lei/ora la stationare, au anuntat vineri reprezentantii Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB), potrivit NewsIn.

Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) organizeaza procedura de licitatie pentru atribuirea permiselor de acces auto in vederea desfasurarii activitatii de transport de persoane in regim de taxi.

Potrivit anuntului, la licitatie pot participa toti transportatorii autorizati, detinatori ai autorizatiilor taxi valabile, eliberate de localitatea de autorizare in care este situat aeroportul, precum si din zonele limitrofe.

"Tarifele maximale stabilite de catre Aeroportul Otopeni pentru prestarea serviciilor de transport in regim de taxi sunt tariful maxim de distanta de 3,5 lei/km, tariful maxim de pornire de 3,5 lei, iar pentru stationare de 35 lei/ora", se arata in anuntul publicat de companie.

De asemenea, reprezentantii aeroportului anunta ca perioada de depunere a dosarului de participare la licitatie este de la data de 5 octombrie pana la data de 9 octombrie inclusiv.

Deschiderea dosarelor de participare la licitatie se va face de catre comisia de evaluare la data de 12 octombrie, ora 10:00, la sediul AIHCB , Administratie Aeroport.

Reprezentantii aeroportului anuntau recent ca taxiurile nu mai au acces in parcarile Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti si este interzisa orice practica de abordare si preluare a clientilor in perimetrul aeroportuar.

Potrivit reprezentantilor Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, accesul autoturismelor taxi in parcarile publice ale aeroportului se interzice incepand cu data de 10 septembrie, conform prevederilor art.1, al. 4 din Normele de aplicare a Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere.

De asemenea, este interzisa orice practica de abordare si preluare a clientilor in perimetrul aeroportuar de catre taximetristi sau interpusi, conform art. 3, al. 3 din acelasi act normativ.

Administratia fiecarui aeroport va selecta transportatorii autorizati in regim de taxi si va dispune masurile necesare interzicerii accesului taximetristilor cu autoturismele taxi in parcarile publice aferente terminalelor de pasageri, potrivit unui proiect de ordin al ministrului transporturilor.

Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a emis la inceputul lunii februarie proiectul de ordin pentru aplicarea prezentelor norme, ca fiecare administratie aeroportuara, prin serviciile sale specializate, sa organizeze, in functie de specificul sau teritorial, activitatea de transport de persoane in regim de taxi in incinta proprie, astfel incat sa se asigure transportul permanent de persoane intre localitatile de autorizare a transportatorilor autorizati si aeroport.

Astfel, administratia fiecarui aeroport, in functie de modul de organizare a incintei proprii, va identifica resursele necesare si va asigura amenajarea de statii de debarcare a persoanelor care sunt transportate la aeroport in regim de taxi, indiferent de localitatea de unde acestia sosesc. Durata de stationare in statiile de debarcare se va limita la maximum 5 minute, timp suficient si necesar exclusiv pentru debarcarea persoanelor transportate la aeroport, potrivit proiectului de ordin.

De asemenea, dupa operatiunea de debarcare, autovehiculul taxi va trebui sa paraseasca imediat si neconditionat statia de debarcare. Administratia fiecarui aeroport va amenaja o zona de grupare a autovehiculelor taxi in vederea parcarii temporare a acestora pana la intrarea in locul de asteptare pentru preluarea persoanelor de la aeroport. Acest loc va fi amenajat sub forma unui parc sau flux, care nu va fi situat in proximitatea terminalelor de pasageri.

#aeroport, #coanda, #henri, #otopeni, #tarif, #taxi , #Transporturi