Sova promite finalizarea Master Planului pe Transporturi pana in septembrie

Luni, 29 Iulie 2013, ora 08:29
1628 citiri
Sova promite finalizarea Master Planului pe Transporturi pana in septembrie

Master Planul final pe Transporturi va fi gata in luna septembrie 2013, a declarat duminica, intr-o emisiune la Antena 3, ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova.

"Un prim draft al Master Planului pe Transporturi va fi gata in luna august, urmand ca documentul sa fie finalizat in luna septembrie. Pe baza acestui document vor putea fi stabilite investitiile care vor fi facute in domeniul transporturilor in perioada 2014-2020.

Ceea ce pot insa sa va promit este faptul ca peste trei ani de zile romanii vor putea parcurge distanta dintre Craiova si Constanta doar pe autostrada, in timp ce distanta dintre Constanta si statiunile de la munte va fi acoperita in cea mai mare parte de autostrada, cu exceptia unei mici portiuni de drum expres. De asemenea, tot pe autostrada se va putea circula si intre Nadlac si Sibiu", a afirmat Dan Sova.

Potrivit acestuia, Centura de Sud a Capitalei va fi gata in anul 2016, concesiunea urmand sa fie atribuita pana in noiembrie 2013. Ministrul a aratat ca este nevoie de un an de zile pentru perioada de proiectare si de doi ani pentru cea de realizare.

"Centura de Sud a Capitalei va avea o lungime de 48 de kilometri si va ingloba 24 de poduri. Este o lucrare complexa Termenul de finalizare a acestui obiectiv este anul 2016 sau chiar dupa, la fel ca si pentru portiunea Nadlac-Sibiu sau pentru sectorul care va uni Clujul cu Coridorul 4", a precizat Dan Sova.

Autostrazile din Centrul si Vestul tarii

In ceea ce priveste lotul 1 Nadlac-Arad, licitatia va fi reluata intrucat ea fusese castigata de firma Romstrade ( apartinand omului de afaceri Nelu Iordache aflat in prezent in arest intr-un dosar de deturnare de fonduri in cadrul unui contract de constructie a unui tronson de autostrada cu sprijin financiar european - n.r.).

Lotul doi din Nadlac -Arad este realizat in proportie de 85%, pentru restul de 15% licitatia urmand sa fie reluata dupa ce constructorul, compania austriaca Alpine Bau, a intrat in insolventa.

"Lotul 1 din Timisoara-Lugoj exista, iar lotul 2 a fost atribuit initial, apoi s-a facut contestatie urmand ca saptamana viitoare sa avem un castigator. Daca vom avea din nou contestatie se va mai amana putin. Referitor la lotul 1 din Lugoj-Deva, acesta este in constructie si va fi inaugurat in septembrie, iar loturile 2,3 si 4 sunt in licitatie si contractul va fi semnat joi sau vineri", a afirmat ministrul Dan Sova.

Referitor la autostrada Orastie - Sibiu, ministrul citat a precizat ca loturile 1, 2 si 4 vor fi inaugurate pana in octombrie iar lotul 3, din cauza unei masive alunecari de teren, va fi gata in decembrie sau el mai tarziu in luna aprilie a anului viitor.

"De la Deva la Orastie vom avea autostrada continua pana cel tarziu in aprilie 2014", a aratat Dan Sova.

Acesta a precizat, totodata, ca tronsonul Pitesti-Sibiu este unul foarte scump si urmeaza sa intre in programul de finantare pentru perioada 2014-2020.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#master plan Transporturi, #Sova proiecte Transporturi, #investitii Transporturi Romania, #autostrazi romania , #Transporturi