Premierii Romaniei si Bulgariei traverseaza, miercuri, podul Calafat-Vidin

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 15:42
1937 citiri
Premierii Romaniei si Bulgariei traverseaza, miercuri, podul Calafat-Vidin

Premierul bulgar Boiko Borisov si omologul sau roman Victor Ponta vor traversa podul Calafat-Vidin miercurea viitoare (24 octombrie).

Boiko Borisov, care se afla la Bucuresti pentru congresul Partidului Popular European, a declarat in fata ziaristilor bulgari care il insotesc ca a avut o intalnire cu premierul roman Victor Ponta si impreuna au stabilit ca saptamana viitoare sa treaca pe pod.

Borisov a mai adaugat ca si comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, si-a confirmat prezenta in timpul inspectiei podului dintre Calafat si Vidin.

Boiko Borisov si Victor Ponta au stabilit ca sediul companiei care va administra podul Calafat-Vidin va fi la Sofia.

Saptamana trecuta, ministrul bulgar al transporturilor Ivailo Moskovski a declarat ca ultimul segment al constructiei podului Calafat-Vidin va fi instalat in cateva zile.

Dupa instalarea ultimului segment, urmeaza lucrari de finalizare, a caror efectuare depinde de conditiile meteorologice, a precizat Moskovski.

Podul Calafat-Vidin, al doilea care leaga malurile bulgaresc si romanesc ale Dunarii, va avea o lungime de aproximativ doi kilometri, doua benzi rutiere pe sens, o linie de cale ferata, doua trotuare si o pista pentru biciclisti.

Costul constructiei, care pana in anul 2011 era estimat la circa 225 de milioane de euro, se va ridica cel mai probabil la peste 250 milioane de euro pana la finalizarea proiectului.

In acest moment, intre Romania si Bulgaria exista un singur pod peste Dunare, intre Giurgiu si Ruse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pod calafat vidin, #finalizare pod Calafat Vidin, #Victor Ponta pod Bulgaria, #pod Romania Bulgaria , #Transporturi