Orasul din Romania fara bilete de autobuz - cum merge transportul gratuit. Interviu

Miercuri, 14 August 2013, ora 09:55
1729 citiri
Orasul din Romania fara bilete de autobuz - cum merge transportul gratuit. Interviu
Sursa foto: TVR

La 1 iulie, Lugojul, oras cu 46.000 de mii de locuitori din judetul Timis, a devenit prima localitate din Romania care a abolit biletul de autobuz.

La mai bine de o luna de la demarare, primarul din localitate, Francisc Boldea, sustine ca rezultatele sunt incurajatoare, in conditiile in care aproape zece mii de lugojeni au beneficiat pana in prezent de transport public gratuit.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Francisc Boldea afirma ca si alte municipalitati analizeaza in prezent oportunitatea introducerii unei astfel de masuri.

Care sunt rezultate la mai mult de o luna de la demararea transportului in comun gratuit? Poate fi sustinuta masura pe teremen lung?

Imediat dupa 1 iulie, data la care am demarat transportul in comun gratuit in municipiul Lugoj, am considerat foarte important sa facem periodic analize privind eficienta acestui sistem. In prima luna au beneficiat de transport gratuit aproape zece mii de cetateni din oras.

Aceasta situatie este de natura sa ne incurajeze in demersul nostru. Sigur vom continua cu transportul gratuit in oras, mai ales ca din luna septembrie, odata cu deschiderea anului scolar, va creste si mai mult numarul celor ce vor apela la sistemul de transport in comun.

Citeste mai multe despre Orasul din Romania fara bilete de autobuz - cum merge transportul gratuit. Interviu pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#transport comun gratuit, #transport in gratuit Lugoj, #interviu primar Lugoj, #Francisc Boldea primar Lugoj , #Transporturi