Grupul comun al MTI cu BM va stabili obiectivele de restructurare a transporturilor

Marti, 21 Septembrie 2010, ora 16:18
943 citiri
Grupul comun al MTI cu BM va stabili obiectivele de restructurare a transporturilor

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii informeaza ca marti a avut loc prima intalnire a grupului de lucru format din reprezentanti ai ministerului si ai Bancii Mondiale pentru stabilirea obiectivelor prioritare si planului de actiuni in vederea restructurarii sectorului transporturilor, informeaza NewsIn.

Intalnirea vine in continuarea discutiilor avute in data de 10 septembrie asupra raportului intocmit de Banca Mondiala asupra domeniului Transporturilor.

"Una dintre principalele probleme semnalate in raportul Bancii Mondiale si pe care am constat-o si eu personal in ultimele doua saptamani este o slaba coerenta intre prioritatile de dezvoltare a infrastructurii de transport in Romania. Adica, pana acum am investit bani de la bugetul de stat, de la institutiile financiare internationale in diferite proiecte, dar fara a exista o viziune de ansamblu asupra eficientei utilizarii fondurilor. Asa am ajuns sa avem in domeniul transporturilor foarte multe proiecte incepute, dar nefinalizate, proiecte care nu corespund prioritatilor europene" a declarat ministrul transporturilor si infrastructurii, Anca Boagiu.

Aceasta a mai precizat ca saptamana aceasta si saptamana viitoare vor fi mai multe reuniuni la nivelul expertilor, urmand ca aceasta strategie si planul de actiuni aferent sa fie finalizat la inceputul lunii octombrie, urmand ca la 5 octombrie sa fie prezentat public.

#boagiu bm restructurare transporturi , #Transporturi