Eurolines estimeaza o crestere cu 35% a cifrei de afaceri la noua luni

Joi, 26 Octombrie 2006, ora 16:06
997 citiri

Grupul de firme Eurolines estimeaza o crestere cu 35% a cifrei sale de afaceri, dupa primele noua luni ale anului 2006, iar autocarele sale vor acoperi, de anul viitor, 28 de noi destinatii europene, a declarat, joi, directorul comercial al Eurolines, Aurelia Fulger."Estimam o crestere a cifrei de afaceri, la nivelul holdingului, cu 35%, fata de perioada similara a anului 2005. Transportul rutier international de pasageri contribuie cu 48% in cifra de afaceri a holdingului si 92% in volumul veniturilor realizate", a declarat Aurelia Fulger, fara sa ofere mai multe detalii.

Dupa primul semestru al anului 2006, grupul Eurolines inregistra o cifra de afaceri de 15 milioane euro, iar oficialii companiei estimeaza, pentru sfarsitul anului, obtinerea unei cifre de afaceri de 27 milioane euro.

Planurile de viitor ale companiei, in ceea ce priveste transportul rutier international, prevad o dezvoltare extensiva, prin deschiderea de rute noi catre Italia (in aprilie 2007), Grecia (mai 2007) si Republica Moldova (ianuarie 2007). "Astfel, la cele 78 de destinatii operate cu autocare proprii, se vor adauga inca 28. La nivel european, prin intermediul partenerilor nostri, membri ai aliantei Eurolines, oferim spre vanzare peste 400 de destinatii", a mai spus Fulger.

"Anul acesta, datorita concurentei din ce in ce mai crescute in domeniul transporturilor, dar si a noilor reglementari care vor intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2007, compania si-a remodelat reteaua de rute externe in proportie de 85%", a mai spus Aurelia Fulger. "Procesul de restructurare a avut la baza o politica de dezvoltare intensiva, de crestere a calitatii produsului prin reducerea numarului de destinatii oferite pe o linie, realizandu-se astfel scurtarea duratei de calatorie, dar si criterii de ordin economic, respectiv reducerea numarului de kilometri parcursi, fapt care a determinat scaderea costurilor", a explicat directorul comercial al Eurolines.

In perioada 16 octombrie - 15 noiembrie 2006, Eurolines Romania desfasoara o campanie prin care acorda bilete gratuite de autocar, eliberate pe reteaua de rute internationale a companiei, in limita locurilor disponibile, fara taxe adiacente, biletul cadou fiind acordat pasagerilor care efectueaza o rezervare Eurolines cu 15 zile inainte de data calatoriei. Plecarile au loc in perioada 1 noiembrie - 15 decembrie 2006, cu retur posibil in aceeasi perioada sau in perioada 15 ianuarie - 28 februarie 2007.

Grupul Eurolines este format din aproximativ 16 firme cu activitati diverse, de la agentie de turism, transport de marfa si de persoane la leasing auto, taximetrie sau curierat. Eurolines Romania, membra a aliantei internationale Eurolines, functioneaza in Romania din anul 1995 si are ca actionari pe Dragos Anastasiu si Cristian Baciucu.

NewsIn