Dragos Anastasiu(Eurolines) intra in business-ul de relocari

Luni, 13 Decembrie 2010, ora 00:51
3051 citiri
Dragos Anastasiu(Eurolines) intra in business-ul de relocari

Holdingul Eurolines, controlat de omul de afaceri Dragos Anastasiu, isi largeste activitatea - axata in special pe turism si transport persoane - si intra pe businessul de relocari, urmand a detine 60% dintr-o companie de profil, a declarat Anastasiu, informeaza NewsIn. 

"Am batut palma vineri, cu un baiat din Bucuresti pentru un nou business de movers, de relocari. Se adreseaza persoanelor fizice si juridice care doresc sa se mute si prin urmare doresc sa-si reloce bunurile sau chiar animalul de casa, in tara, dar si in si din strainatate. Firma respetiva, care este membru asociat al International Association of Movers, e deschisa de vreo doi ani, baiatul are experienta, dar nu-i mergea atat de bine. O sa investesc circa 20.000 euro, ca sa o revigoram. El are o problema in a gasi clienti. Noi transportam zeci de mii de oameni anual, dintre care unii vor se mute cu toate bunurile lor, asadar avem o piata pe care el poate sa o foloseasca. A avut loc o negociere si s-a stabilit ca Eurolines va avea 60% din afacere", a declarat Dragos Anastasiu.

Acesta a precizat ca, de-a lungul timpului, au fost si cazuri in emisiune care s-au dovedit a fi bule de sapun, dar ca acelea cu adevarat viabile, sustenabile din punct de vedere financiar, au fost duse pana la capat.

"Tot vineri, s-a batut palma pe mai multe afaceri, a fost una dintre cele mai productive sesiuni si se pare ca perioada de criza cu care ne confruntam a adus catre emisiune oameni mai bine pregatiti.

Printre altele, a fost si o idee de chiosc, un mini-magazin axat pe sucuri naturale dar si sandvisuri, unde am vrut si eu sa ma bag dar un alt 'leu' a fost mai determinat. Au un brand foarte frumos si un concept bine pus la punct. Anul viitor vor sa deschida 11 astfel de puncte de vanzare in Romania, sunt convins ca vor avea succes", a adaugat omul de afaceri.

Altfel, Anastasiu a precizat ca la mijlocul lui 2008, inaintea declansarii crizei, a inchis afacerea grupului cu imobiliare (compania Touring Imobiliare) si ulterior a decis sa renunte si la cea de leasing (societatea Eurobus Leasing), care in prezent mai functioneaza doar pentru a-si onora contractele incheiate in trecut.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#business, #eurolines, #tursim, #relocari, #transporturi , #Transporturi