Cum scapam de Bechtel?

Marti, 31 Martie 2009, ora 10:25
1665 citiri
Cum scapam de Bechtel?

In forma in care este acum, contractul cu Bechtel pentru constructia autostrazii Transilvania nu poate sa continue, a declarat luni ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

"In felul in care e, oricum n-avem cum sa continuam. Ar fi o solutie de mijloc, ca ei (Bechtel, n.red) sa faca jumatate si sa ne lase liberi in cealalta jumatate. Daca o sa ambitioneze pe alte variante, o sa vedem atunci ce solutii vom alege", a declarat Radu Berceanu, pentru Agerpres.

"Autostrada Transilvania din pacate are la baza un contract semnat in 2003-2004 foarte, foarte dezavantajos, in care Bechtel are toate drepturile, iar noi avem obligatia sa le dam bani multi. Daca rupem contractul, iarasi pierdem foarte mult. Deci e greu de gasit o iesire", a mai spus ministrul Transporturilor.

Potrivit lui Radu Berceanu, o varianta posibila care sa fie agreata de ambele parti ar consta in faptul ca Bechtel sa renunte la constuctia unei parti de autostrada, care sa fie concesionata altei firme.

Totusi, ministrul Transporturilor crede ca Bechtel n-ar vrea sa renunte la nimic din actualul contract.

Pe de alta parte, Radu Berceanu spune ca "probabil ca ei n-ar renunta, dar avem si noi mijlocul de a renunta noi la contract, ceea ce o sa ne faca insa sa pierdem doi ani', a precizat Radu Berceanu.

#bechtel, #berceanu, #constructie, #contract, #drepturi , #Transporturi