Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CNADNR: Tariful de concesiune va inlocui rovinieta pe anumite sectoare de drum

CNADNR: Tariful de concesiune va inlocui rovinieta pe anumite sectoare de drum


CNADNR pregateste o noua taxa de drum, numita "tarif de concesiune", care se va aplica doar anumitor sectoare de drum. Am solicitat informatii suplimentare de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri National de Romania cu privire la aceasta noua taxa, unde se va aplica, cat trebuie platit, unde se achita suma si cand va intra in vigoare.

Pentru moment, avem vesti bune pentru cei cu buzunarele mai putin pline: tariful de concesiune va intra in vigoare abia dupa ce vor fi construite primele segmente de drum pe care va fi aplicat si dupaa ce vor fi reparate autostrazile Bucuresti - Pitesti si Bucuresti - Constanta in regim de parteneriat public-privat.

Tariful de concesiune nu este aplicabil drumurilor nationale si va fi aplicat doar pe segmentele de drum care vor fi construite in regim de concesiune, a declarat pentru Automarket directorul general interimar al CNADNR, Mircea Pop.

In prezent, CNADNR SA are in derulare procedurile de atribuire a contractelor de concesiune de lucrari publice privind proiectarea, constructia, finantarea, intretinerea si operarea pentru: Autostrada Comarnic - Brasov, Drumul Expres/Autostrada Craiova - Pitesti, Autostrada de Centura de Sud a Municipiului Bucuresti, Autostrada Bucuresti - Pitesti (operare si intretinere), Autostrada Bucuresti - Constanta (operare si intretinere).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1819 ori