Cea mai mare companie aeriana din lume va lua nastere in SUA

Joi, 14 Februarie 2013, ora 13:47
2580 citiri
Cea mai mare companie aeriana din lume va lua nastere in SUA

Cea mai mare companie aeriana din lume va lua nastere in SUA, dupa ce American Airlines si US Airways au decis sa fuzioneze, urmand trendul de consolidare de pe piata americana a transporturilor aeriene.

Consiliile de administratie ale AMR (firma mama a American Airlines) si US Airways au aprobat miercuri seara fuziunea celor doua companii, care ar urma sa fie anuntata in mod oficial joi, transmite Agerpres.

Noua companie va pastra numele American Airlines, dar va fi condusa de directorul general de la US Airways, Doug Parker. Daca acordul de fuziune va fi aprobat de justitia americana, in conditiile in care AMR se afla sub protectia legii falimentului de la finele lui 2011, noua companie va avea peste 900 de avioane, aproximativ 95.000 de angajati si va oferi 3.200 de zboruri zilnice.

Fuziunea dintre American Airlines si US Airways vine dupa ce cele dintre Delta Airlines si Northwest Airlines, United Airlines si Continental Airlines precum si Southwest si Airtran.

O evolutie similara a avut loc si in Europa unde British Airways a fuzionat cu compania spaniola Iberia, Air France si-a unit fortele cu compania olandeza KLM iar grupul german Lufthansa a preluat companiile Swiss, Austrian Airlines si Brussels Airlines.

#companii aeriene mari, #companii transport aerian SUA, #fuziune American Airlines, #fuziune US Airways , #Transporturi