Bulgaria vrea partea leului din incasarile podului Calafat - Vidin

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 17:50
3639 citiri
Bulgaria vrea partea leului din incasarile podului Calafat - Vidin

Bulgaria doreste ca veniturile provenite din incasarea taxelor percepute pentru traficul de pe podul Calafat - Vidin sa fie impartite proportional cu investitiile, ceea ce inseamna ca tara de la sud de Dunare ar castiga de cateva ori mai mult decat Romania.

Investitiile Bulgariei in acest proiect sunt de circa 230 milioane de euro, in timp ce investitiile facute de Romania - de circa 50 milioane de euro, sustine ministrul bulgar al transporturilor Ivailo Moskovski, intr-un interviu publicat vineri de agentia Focus, potrivit Agerpres.

Parlamentul de la Sofia a adoptat joi demisia guvernului premierului Boiko Borisov, dar ministrii din actualul cabinet raman in functie pana alegerea unui nou executiv.

Moskovski afirma ca exista o intelegere intre partile romana si bulgara sa nu fie percepute taxe pentru traficul feroviar, in timp ce in cazul celui rutier taxele sa fie colectate pe teritoriul Romaniei, ceea ce nu inseamna insa ca toate veniturile vor fi incasate de aceasta tara.

In opinia oficialului, podul Calafat-Vidin este un proiect foarte complicat, atat din punct de vedere tehnic, cat si din cel politic. "Orice pas trebuie coordonat intre cele doua state, dar si sa corespunda legislatiei europene. Nu vreau sa ma intorc in trecut, dar problemele nerezolvate au fost numeroase. Orice s-ar intampla de acum inainte, cel mai important este ca podul sa fie inaugurat in mai 2013", adauga Moskovski, referindu-se la situatia politica complicata in Bulgaria.

#taxe pod Calafat Vidin, #investitii pod Calafat Vidin, #impartire taxe Romania Bulgaria, #taxe pod Romania Bulgaria , #Transporturi