Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boagiu: Romania si Austria vor sa coordoneze impreuna componenta Transporturi din Strategia Dunarii

Boagiu: Romania si Austria vor sa coordoneze impreuna componenta Transporturi din Strategia Dunarii

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Anca Boagiu, s-a intalnit joi cu ambasadorul Austriei la Bucuresti, Michael Schwarzinger, pe agenda discutiilor figurand si subiectul cooperarii dintre cele doua state in implementarea Strategiei Dunarii, informeaza MTI.

Astfel, Anca Boagiu a reamintit, in cadrul discutiilor, ca Romania si Austria sunt cele doua state initiatoare ale Strategiei Dunarii, instrument de dezvoltare a regiunii dunarene elaborat de Comisia Europeana.

Ministrul roman a subliniat si ca Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a propus deja in Planul de Actiune pe care Comisia Europeana urmeaza sa il adopte pentru implementarea Strategiei Dunarii un numar de sapte proiecte prioritate, intre care "Imbunatatirea conditiilor de navigatie interioara pe sectorul de Dunare - Calarasi - Braila", "Imbunatatirea conditiilor de navigatie pe sectorul comun romano - bulgar al Dunarii" sau "Consolidarea malurilor pe Canalul Dunare - Marea Neagra".

Totodata, cei doi oficiali au discutat asupra textului scrisorii care urmeaza a fi transmisa de cele doua state comisarului european pentru politica regionala, Johannes Hahn, prin care sa isi exprime intentia de a coordona impreuna componenta Transporturi din Strategia Dunarii.

"Ca state initiatoare ale Strategiei si ca actori determinanti in asigurarea conectivitatii transporturilor in regiunea Dunarii, Romania si Austria doresc sa isi asume acest rol de coordonare a componentei cai navigabile, astfel incat prin acest proiect strategic european sa dezvoltam Dunarea ca axa de transport la un nivel similar Rinului.", a declarat ministrul Boagiu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1309 ori