Boagiu avertizeaza constructorii: Lucrarile pe autostrazi sunt urmarite din avion

Sambata, 28 Mai 2011, ora 14:16
1672 citiri
Boagiu avertizeaza constructorii: Lucrarile pe autostrazi sunt urmarite din avion

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a fost astazi prezenta la Timisoara unde a anuntat ca saptamana viitoare va avea o intalnire cu conducerile din strainatate ale companiilor care lucreaza pe autostrada Timisoara Arad.

Potrivit acesteia, saptamana viitoare se va intalni cu presedintele Astaldi si presedintele FCC pentru a discuta despre modul in care merg proiectele si despre termenele de executie.

"Un lucru este cert: daca o firma vine in Romania si ne demonstreaza ca a facut lucrari de calitate, ca e super recunoscuta la nivel european sau mondial, aceeasi calitate trebuie sa se respecte si in lucrarile pe care le face in Romania. Daca nu, repet ce am mai spus: avem un terminal nou in Otopeni, care are si plecari", a declarat la Timisoara, sambata, ministrul Transporturilor, potrivit EVZ. 

Aceasta a fost prezenta la Timisoara pentru a monitoriza proiectele in desfasurare. Boagiu a tinut sa mentioneze ca lucrarile sunt urmarite din avion si ca se urmareste evolutia acestora.

Boagiu a precizat ca proiectele pe juetul Timis sunt in valoare de 460 de milioane de euro pentru lucrarile noi de autostrada.

In urma cu doua saptamani a inceput semnarea lucrarilor autostrazilor pe coridorul IV Paneuropean : deja au fost semnate cele doua contracte de la Nadlac la Arad si de la Timisoara la Lugoj. In acest ultim caz s-a semnat contractul pentur primul tronson, de 35,15 km, in valoare de 198 de milioane de euro, iar saptamana viitoare,a spus ministrul, se va semna sli al doilea, de 25,62 km, cu o valoare de 135 de milioane de euro.

Ministrul a mai anuntat ca tot anul acesta incep lucrarile si la autostrada Lugoj - Deva, un tronson cu 27,4 km in valoare de 205,9 de milioane de euro. 

"Ca urmare a economiilor pe care noi le-am facut din licitatiile pe care le-am avut, discutam in acest moment de circa 600 de milioane de euro, si suntem in acest moment in pozitia de a putea spune ca putem continua tronsonul de la Lugoj la Deva.

Discutam despre doua loturi, valoarea acestora fiind de 966 de milioane de euro.

Practic putem zice ca deja am inceput sa lucram autostrazile in Romania, ceea ce acum noua luni, cand eu am preluat mandatul acestui minister, parea un vis frumos. Eu sper ca visul frumos sa il definitivam impreuna in 2013 cand va fi redceptia finala a acestor lucrari". 

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#anca boagiu, #transporturi, #infrastructura, #constructie autostrazi, #autostrada timisoara arad , #Transporturi