Berceanu: Sunt intarzieri de 6-9 luni la Autostrada Timisoara-Arad

Joi, 17 Iunie 2010, ora 11:45
1784 citiri
Berceanu: Sunt intarzieri de 6-9 luni la Autostrada Timisoara-Arad

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca sunt intarzieri de noua luni la centura in regim de autostrada de la Arad si de sase luni la tronsonul de autostrada din Timis, iar constructorul vrea modificarea unor solutii tehnice, astfel ca ministerul ar putea cere rezilierea contractului, precizeaza Mediafax.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Timisoara, ca intarzierile la "bypass"-ul de la Arad - centura de 12 kilometri a orasului in regim de autostrada - sunt de noua luni, iar cele de la tronsonul din Timis al Autostrazii Timisoara-Arad sunt de sase luni.

"Ambele portiuni de autostrada sunt intarziate. Bypass-ul de la Arad are intarzieri de noua luni, iar portiunea de aici de sase luni. Si mai e o problema mai veche, care trebuie desfiintata. La licitatii se ofera preturi foarte mici, ca sa se castige licitatia. La licitatii vin firme care au facut autostrazi multe, dar in Spania, in Portugalia. In Romania au 13 persoane, fara echipament, fara angajati, dar se prezinta cu zestrea de acolo, de la 3.000 de kilometri. Si atunci castiga firme care au un istoric si subcontracteaza tot", a spus Berceanu.

Pe de alta parte, el a afirmat ca firmele "trag de timp", cerand schimbarea solutiilor tehnice "pentru a creste pretul".

"Dupa ce castiga, incep sa traga de timp, pentru ca sa creasca pretul. Asa ceva s-a intamplat si aici, ceva mai mult la Arad, ceva mai putin aici, in Timis. Cer schimbarea solutiilor tehnice care sunt prevazute intr-o documentatie foarte stufoasa", a explicat Berceanu.

Ministrul Transporturilor a declarat ca a mers la Timisoara pentru a-i atentiona inca o data pe constructorii Autostrazii Timisoara - Arad sa se tina de lucrari, deoarece in caz contrar se va ajunge chiar la rezilierea contractelor.

"Astfel de lucruri trebuie sa inceteze si sa ne tinem de lucrari. Daca nu se doreste, reziliem contractele", a spus Berceanu.

Ministrul Transporturilor a vizitat, joi dimineata, in Timis, santierul centurii ocolitoare a municipiului Timisoara, al Autostrazii Timisoara - Arad si Vama Stamora Moravita.

 

#autostrada berceanu tronson intarzieri reziliere contract , #Transporturi