Berceanu are o noua solutie pentru autostrazi

Sambata, 21 Februarie 2009, ora 10:20
1452 citiri
Berceanu are o noua solutie pentru autostrazi

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Miercurea Ciuc, ca exista "un nou concept privind finantarea constructiei de autostrazi", iar in urma aplicarii acestuia vor exista mai multi bani pentru construirea autostrazilor.

Ministrul a spus ca are un plan in privinta noului concept privind finantarea constructiei de autostrazi, pe care il va prezenta in urmatoarele saptamani, si in urma caruia vor ramane mai multi bani pe care ministerul pe care il conduce ii va putea folosi pentru construirea autostrazilor.

Potrivit lui Berceanu, se vorbeste, in contextul construirii de autostrazi, de sume foarte mari, insa daca se va reusi implementarea noului concept va avea loc o schimbare partiala a finantarii, prin concesiuni si atragerea de alte fonduri in vederea construirii autostrazilor.

Berceanu a explicat ca este vorba despre realizarea de portiuni "foarte complicate si foarte scumpe de autostrada", prin concesionarea lor catre consortii internationale care vor fi interesate, dar care vor lua "la pachet" cu aceste lucrari si portiuni existente deja, pe care le vor administra pe 20 sau 25 de ani, in functie de oferte si de rezultatele licitatiilor ce vor fi organizate in acest sens. Astfel, se va incerca deblocarea unei parti a fondurilor, care ar putea fi utilizate pentru drumurile nationale, a afirmat ministrul.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, declarat, in urma cu o saptamana, ca in acest an vor fi finalizati 70-75 de kilometri de autostrazi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Berceanu, #autostrazi, #solutie, #pachet , #Transporturi