Bechtel va primi un avans de maxim 30%, justificat annual

Miercuri, 07 Decembrie 2005, ora 07:46
834 citiri

Bechtel va justifica la finele fiecarui an cheltuielile efectuate la autostrada Brasov - Bors din avansul acordat de autoritati, nivelul acestuia fiind de cel mult 30%. Firma a inteles, astfel, sa respecte legislatia romaneasca, a declarat ieri ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre.

"Bechtel nu a renuntat la avans, a renuntat la forma prevazuta in contract in acest moment, care incalca legislatia din Romania. (...) Asta inseamna acel avans de 250 de milioane de euro care era dat firmei Bechtel intr-o perioada de timp, iar justificarea lui se facea la finalul lucrarilor, in 2012.

Am stabilit cu ei ca avansul sa fie de maximum 30% din suma alocata anual pentru constructia autostrazii, cu justificarea acestuia la 31 decembrie a anului respectiv", a afirmat Dobre, citat de Mediafax. Potrivit oficialului, ultima discutie cu conducerea Bechtel ar putea avea loc in aceasta saptamana.

"Negocierile cu Bechtel sunt spre finalizare, nu sunt inca finalizate. Urmeaza sa am o discutie finala cu reprezentantii Bechtel in urma careia voi lua o decizie, probabil in aceasta saptamana. Au cazut de acord cu legislatia romaneasca, urmeaza sa mai stabilim anumite detalii din anexele contractului", a spus Dobre.

Potrivit acestuia, renegocierea contractului nu a vizat pretul lucrarilor, ci doar prevederi ale anexelor contractuale.

Dobre a precizat ca, potrivit calendarului actual, constructia autostrazii Transilvania va beneficia in 2006 de fonduri in valoare de 100 de milioane de euro.

Proiectul constructiei autostrazii Brasov - Bors a inceput in 2004 si se va incheia in 2012, avand o valoare totala de peste doua miliarde de euro.

Teodora Vasalca

Curierul National