Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bechtel nu este in grafic cu lucrarile

Bechtel nu este in grafic cu lucrarile
Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, vineri, ca cei de la compania Bechtel au cerut doar 1.800.000 euro pe luna, pentru lucrarile, din 2006, de la autostrada Transilvania, desi erau prevazute lucrari de 100 de milioane de euro pentru anul in curs.Conform lui Berceanu, Bechtel a construit foarte putin pana in prezent la autostrada Transilvania, aproximativ 10 kilometri.
"Cei de la Bechtel nu sunt deloc in grafic cu lucrarile. Noi am pregatit pentru anul acesta 100 de milioane de euro iar ei au cerut pana in prezent foarte putini bani. Nu cred ca vor reusi sa construiasca in acest an nici macar de 50 de milioane de euro", a spus, Berceanu.

Lucrarile la autostrada care va face legatura intre Brasov si Bors au fost incepute in 2004, cand s-a semnat un contract in valoare de 2,2 miliarde de euro. Din lipsa fondurilor, lucrarile au fost intrerupte un an mai tarziu.

Dupa renegocierea contractului, Bechtel a reluat constructia, in luna iunie, a acestui an, dupa ce in luna mai, a primit avansul de 30 de milioane de euro.

Firma constructoare a reinceput angajarea celor care au fost disponibilizati in 2005. Firma Bechtel va reangaja in total 1200 de persoane.

Autostrada Transilvania, care face legatura intre Brasov-Cluj- Bors, are o lungime de 415 kilometri si ar fi trebuit sa fie finalizata in anul 2013. Fondurile pentru plata lucrarilor Bechtel au fost obtinute de catre Romania printr-un credit de 100 de milioane de euro.


NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 844 ori