Autostrada Bucuresti-Pitesti, ''in ancheta''

Marti, 27 Iunie 2006, ora 06:17
998 citiri

Ministrul transporturilor, constructiilor si turismului, Radu Berceanu, a anuntat, luni, ca membrii comisiei de licitatie pentru reabilitarea unei portiuni de 23 de kilometri din Autostrada Bucuresti - Pitesti vor verifica modul in care a fost atribuit contactul consortiului format din S.C. PA&CO International S.R.L., S.C. Euroconstruct Trading 98 S.R.L. si Search Corporation S.R.L."Pana acum nu am primit o contestatie de la celalalt consortiu care a participat la licitatie, insa daca vom primi o astfel de solicitare vom analiza cererile dansilor si in caz ca au dreptate ii voi sustine in lucrarile lor, cu conditia sa termine la termenul stabilit", a spus Radu Berceanu.

Consortiul format din SC Alpine Mayreder Bau Gmbh Bucuresti, SC Alpine SA Bucuresti si SC Consilier Construct SRL are termen pana pe 30 iunie sa depuna contestatie, iar comisia trebuie sa raspunda in sapte zile, a mentionat ministrul.

"Am sa dispun organizarea unui control pentru a vedea daca toate etapele acestei licitatii au fost respectate in conformitate cu prevederile legale", a spus Berceanu.

Ministrul a declarat ca ultimul consortiu a depus o oferta in care pretul initial pentru reabilitare 35 milioane de euro era redus cu circa 60 la suta, ceea ce i-a determinat pe membrii comisiei sa analizeze mai atent oferta.

"Au constatat ca din oferta consortiului Alpine lipseau parti ale contractului ca pret sau proiectare si ca aceasta companie avea foarte multe utilaje necesare constructiei inchiriate. As dori ca firma ce castiga sa termine lucrarile la timp, in luna noiembrie, si eu o voi sustine, daca se vor respecta prevederile legale", a precizat ministrul transporturilor

Bloombiz

Consortiul Astaldi a respins ferm acuzatiile potrivit carora oferta sa pentru construirea pasajului Basarab ar fi fost mai scumpa decat alte oferte si mentioneaza care au fost atuurile sale in castigarea licitatiei organizate de Primaria Capitalei. Intr-un drept la replica remis redactiei Romania Libera, Francesco Paolo Scaglione, director general pentru Europa de Est al Astaldi SpA, sustine ca oferta acestui consortiu pentru construirea pasajului Basarab a fost cea mai ieftina dintre toate ofertele financiare depuse de ceilalti competitori. Romania Libera