Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Acord de cooperare in domeniul infrastructurii, intre Romania si China

Acord de cooperare in domeniul infrastructurii, intre Romania si China


Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a initiat si promovat Memorandumul referitor la aprobarea negocierii si semnarii acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Populare Chineze, privind consolidarea cooperarii in domeniul infrastructurii.

MECMA va coordona negocierile pentru semnarea acordului, care va crea cadrul juridic bilateral reglementat, necesar demararii procesului investitional si de cooperare intre cele doua tari, pentru derularea proiectelor majore de interes comun in domeniile energiei, transporturilor, comunicatiilor etc, se arata intr-un comunicat al ministerului transmis miercuri.

Acordul nu afecteaza obligatiile Romaniei ce decurg din statutul de membru al Uniunii Europene si nici obligatiile Republicii Populare Chineze, asumate prin acordurile incheiate de aceasta cu Uniunea Europeana sau cu Uniunea Europeana si statele sale membre.

In cadrul celei de a XXI-a sesiuni a Comisiei Mixte interguvernamentale dintre Romania si R.P. Chineza in domeniul schimburilor economice si comerciale, desfasurata in octombrie 2011, la Beijing, partea romana a propus proiectele prioritare de investitii chineze in Romania si cu acea ocazie au fost examinate perspectivele cooperarii economice bilaterale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1009 ori