Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MTI vrea sa finanteze 7 proiecte in transportul naval in cadrul Strategiei Dunarii

MTI vrea sa finanteze 7 proiecte in transportul naval in cadrul Strategiei Dunarii

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a propus mai multe proiecte, din care sapte prioritare, care ar urma sa fie incluse in Planul de Actiune al Comisiei Europene privind implementarea Strategiei Dunarii, au anuntat marti reprezentantii ministerului, relateaza NewsIn.

Cele sapte proiecte se axeaza pe componenta de transport naval si au ca principal scop imbunatatirea conditiilor pentru transportul fluvial ca premisa a consolidarii dezvoltarii socio-economice si umane in regiunea Dunarii.

Astfel, proiectul "Imbunatatirea conditiilor de navigatie interioara pe sectorul de Dunare-Calarasi - Braila" are o valoare de 38 milioane euro, lucrarile urmand a se defasura in perioada 2011-2013.

Un alt proiect propus de MTI este "Imbunatatirea conditiilor de navigatie pe sectorul comun romano-bulgar al Dunarii", in valoare de 140 milioane de euro.

In prezent, se elaboreaza Studiul de Fezabilitate, care se va finaliza in 2011, lucrarile urmand a fi derulate in perioada 2012-2015.

Proiectul "Pod rutier peste Canal Dunare-Marea Neagra" este deja in curs de executie, urmand a fi finalizat in anul 2012, costurile totale fiind de 28 milioane de euro.

Un al patrulea proiect propus de MTI este "Front de asteptare a navelor pe Canalul Dunare-Marea Neagra", in valoare de 3 milioane de euro si pentru care in prezent se elaboreaza Studiul de Fezabilitate care se va finaliza in 2011.

Potrivit MTI, unul dintre cele mai importante proiecte propuse este "Modernizarea ecluzelor Canalelor Dunare-Marea Neagra si Poarta Alba-Midia Navodari", al carui studiu de fezabilitate va fi finalizat in 2011.

O parte a proiectului va putea fi implementata in perioada 2011 - 2015, in functie de fondurile disponibile in POS-T 2007- 013, iar restul proiectului va fi finalizat in POS-T 2013 - 2020.

Al saselea proiect propus de MTI este "RoRIS - Sistem de Informatizare in transportul fluvial", prin intermediul caruia se implementeaza Directiva RIS a Comisiei Europene.

De asemenea, MTI a propus Comisiei Europene in cadrul Strategiei Dunarii si proiectul "Consolidarea malurilor pe Canalul Dunare - Marea Neagra", al carui studiu de fezabilitate se finalizeaza in 2011.

Proiectul are o valoare de 150 milioane de euro si va fi finalizat in cadrul Programului Operational Sectorial - Transporturi 2013-2020. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2290 ori
Citeste mai multe despredunarii finantare naval strategia transport