Din 30 iunie se va putea circula pe A2 de la Bucuresti la Constanta

Vineri, 30 Martie 2012, ora 19:59
1685 citiri
Din 30 iunie se va putea circula pe A2 de la Bucuresti la Constanta

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, sustine ca se va putea circula pe Autostrada Soarelui de la Bucuresti la Constanta la sfarsitul lunii iunie, dupa ce vor fi deschise traficului si sectoarele Murfatlar-Medgidia si Medgidia-Cernavoda.

"Am avut discutii intense cu constructorul in ultimele doua saptamani. Am fost aici, am analizat stadiul lucrarilor, e adevarat ca a avut niste dubii, intre timp dubiile s-au elucidat, ne-am lamurit si care este data, este cea anuntata anul trecut, 30 iunie. Dupa cum ati vazut, la acest moment suntem intr-un stadiu suficient de avansat cat sa spunem ca se va circula pe 30 iunie", a declarat, vineri dupa-amiaza, Alexandru Nazare, la finalul vizitei pe santierul autostrazii.

El a mai spus ca deocamdata lucrarile sunt in grafic, iar in cazul in care vor fi intarzieri, constructorul va fi penalizat.

"Daca nu va fi gata avem metodele deja testate anul trecut prin care o sa-i fortam sa isi faca treaba, adica instiintari de remediere, penalitati, samd. Ce este important de subliniat este ca ordinul de incepere a lucrarilor a fost dat in octombrie anul trecut. Asta inseamna ca au avut, daca luam in calcul si o luna si jumatate de iarna, cateva luni la dispozitie. Progresul pe ambele tronsoane este in grafic. Pana acum si-au facut treaba, esential de acum incolo este sa mentina ritmul", a mentionat ministrul Transporturilor.

Nazare considera ca se poate lucra chiar si mai repede, iar in cazul in care lucrarile nu vor fi in termen, va fi suplimentat numarul muncitorilor.

"Se poate lucra in unele locuri mai repede. Spre exemplu, la viaducte, cand am fost acum doua saptamani, aproape ca nu erau turnate pilele, acolo se poate lucra si mai bine, acolo trebuie sa se lucreze sapte zile din sapte, inclusiv noaptea pentru ca de acele viaducte depinde, in mare parte, deschiderea traficului", a mai spus ministrului, care a atentionat ca nu trebuie facut rabat de la calitate.

Alexandru Nazare a spus ca pe sectorul de la Murfatlar la Medgidia lucrarile sunt realizate in proportie de 78 la suta, iar de la Medgidia la Cernavoda, in proportie de 22 la suta.

Intrebat cand se va putea circula pe autostrada de la Constanta la Nadlac, ministrul Transporturilor a estimat ca in 2016-2017.

Ministrul a mentionat ca si la centura municipiului Constanta lucrarile vor fi incheiate in 30 iunie.

Dupa ce Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a reziliat anul trecut contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit sa realizeze tronsonul de autostrada Cernavoda-Medgidia, a fost organizata o noua licitatie castigata de consortiul Astaldi - Max Boegl, acelasi care lucreaza si la tronsonul Medgidia-Constanta. Semnarea contractului a avut loc in 21 septembrie 2011, iar in 7 octombrie au inceput lucrarile. Cei 20,5 kilometri din acest tronson urmeaza sa fie finalizati complet in ianuarie 2013, dar din vara se va putea circula pe o singura cale.

La sfarsitul lunii iulie 2011 au fost inaugurati 21 de kilometri din autostrada, de la Murfatlar la Constanta, iar timp de doua luni circulatia s-a desfasurat pe o singura cale pana la finalul lui septembrie cand a fost dat circulatiei si celalalt sens de mers.

La inceputul lunii martie 2012, reprezentantii firmei Astaldi - Max Boegl sustineau ca segmentul de autostrada Cernavoda-Medgidia va fi deschis circulatiei pe o singura cale la sfarsitul lunii iulie.

#autostrada Bucuresti Constanta, #lucrari autostrada , #Transport auto