Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Infringementul impotriva Romaniei privind sectorul energiei si gazelor a fost oprit

Infringementul impotriva Romaniei privind sectorul energiei si gazelor a fost oprit


Comisia Europeana (CE) a decis retragerea cererilor de chemare in judecata a Romaniei in cazul netranspunerii unor directive atat in ceea ce priveste sectorul gazelor naturale, cat si sectorul energiei electrice.

"Comisia Europeana a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene acte din care rezulta ca tara noastra si-a indeplinit obligatiile de transpunere ulterior inceperii procedurii la Curte. La inceput, Comisia a cerut desistare pentru cauza pe energie electrica, iar, in cursul zilei de ieri, Colegiul Comisarilor a luat o decizie similara si in ceea ce priveste speta pe gaze naturale", a declarat intr-un comunicat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, transmis de Mediafax.

CE a initiat in 2011 procedura de infringement impotriva Romaniei pentru faptul ca Guvernul percepea tarife pentru tranzactiile la importul si exportul energiei electrice. Tarifele au fost eliminate la jumatatea anului trecut.

Procedura de infringement in sectorul gazelor a fost deschisa intrucat Romania nu putea asigura exportul. Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei a emis anul trecut o reglementare pentru a da posibilitatea exporturilor de gaze, pentru a opri infringementul.

Exportul de gaze naturale din Romania catre statele UE este permis, fiind conditionat de existenta unor puncte de interconectare fizice intre sistemele de transport ale tarilor.

Sistemul national de transport al gazelor este interconectat cu retelele Ungariei si Republicii Moldova.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1107 ori