CE: Romania trebuie sa renunte la tarifele reglementate la consumatorii casnici

Joi, 25 Iunie 2009, ora 12:17
1569 citiri
CE: Romania trebuie sa renunte la tarifele reglementate la consumatorii casnici

Comisia Europeana (CE) cere Romaniei, in cadrul unei atentionari de declansare a procedurii de infringement, sa renunte la tarifele reglementate la electricitate platite de consumatorii casnici, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Maria Manicuta, director in ANRE.

"Comisia Europeana cere acest lucru tuturor statelor comunitare. Cu exceptia Marii Britanii, toate tarile din Uniunea Europeana au tarife reglementate", a spus Manicuta, director in Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE),precizeaza Mediafax.

Ea a adaugat ca era de asteptat o astfel de atentionare, intrucat vizeaza toate statele comunitare.

Totodata, renuntarea la tarifele reglementate la energie nu este deocamdata posibila, intrucat acestea sunt o forma de protectie a consumatorului.

"Romania probabil va face un calendar de renuntare la aceste preturi reglementate, dar casnicii trebuie totusi sa aiba un grad de protectie. Nu ne putem permite inca sa nu asiguram consumatorilor casnici protectie", a afirmat ea.

Secretarul de stat in Ministerul Economiei Tudor Serban, prezent la conferinta, a afirmat ca Romania va raspunde Comisiei Europene.

"Bineinteles ca vom raspunde, asa cum am raspuns si de alte dati, in masura in care vom avea argumente. Sper ca lucrurile sa fie lamurite", a spus Serban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#consumatori casnici, #tarife, #energie, #CE , #Tarife energie