Borza: Pretul energiei electrice va scadea pentru toti consumatorii

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 17:47
1747 citiri
Borza: Pretul energiei electrice va scadea pentru toti consumatorii

Pretul energiei electrice va scadea pentru toti consumatorii, deoarece Romania are un excedent de productie care trebuie vandut, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de specialitate, Remus Borza, reprezentatul administratorului judiciar al companiei Hidroelectrica, Euro Insol.

"Este pentru prima data in acest an cand oferta este mai mare decat cererea. Pretul energiei va scadea pentru toata lumea, pentru ca suntem intr-un excedent de productie si trebuie sa invatam sa vindem. Ne-am obisnuit cu baietii destepti si prin birouri. Acum trebuie sa fim mai creativi, sa fim mai negustori, mai adaptabili", a afirmat Borza.

Potrivit sursei citate, exista sanse mari ca excedentul de energie sa nu fie vandut pe baza principiului "Noi nu ne vindem tara".

"Cel mai destept baiat dintre baietii destepti nu a fost altul decat statul. La export nu iesim pentru ca megawattul nostru este scump si porneste de la 50 euro", a spus reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica.

Tariful reglementat pentru energia electrica a crescut cu 6% de la 1 ianuarie 2013, urmand ca, de la 1 iulie, sa mai aiba loc o majorare cu 2%, potrivit Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE).

De asemenea, la factura finala se va adauga o crestere de 8% reprezentand energia verde, cea ce va insemna doi lei in plus la factura, lunar.

In ceea ce priveste pretul pentru gaze naturale, pentru consumatorii casnici prima majorare va fi realizata la 1 iulie 2013, cand pretul reglementat va creste cu 8%, iar cea de-a doua la 1 octombrie cand acesta va urca cu doua procente.

#Borza tarif energie, #Borza declaratii tarif energie, #pret energie Romania , #Tarife energie