Tinerii fermieri, "rasfatati" in Noua Politica Agricola Comuna

Luni, 20 Mai 2013, ora 11:58
2509 citiri
Tinerii fermieri, "rasfatati" in Noua Politica Agricola Comuna

Tinerii fermieri primesc, in primii cinci ani de activitate, subventii mai mari cu 25%, iar autoritatile promit o crestere a suprafetei pentru aceasta schema de la 25 de hectare la 100 de hectare de teren.

"Avem in vedere o crestere a platilor directe pentru tinerii fermieri in primii cinci ani dupa instalare. Am constatat ca este o presiune mare pe tinerii fermieri in primii ani dupa instalare", a declarat comisarul european pe Agricultura Dacian Ciolos in cadrul unei conferinte de specialitate.

La randul sau, ministrul Agriculturii a anuntat ca autoritatile iau in calcul o crestere a suprafetei eligibile pentru schema tinerilor fermieri de la 25 de hectare la 100 de hectare de teren.

Pe langa o subventii cu 25% mai mari, tinerii fermieri pot beneficia de o prima de instalare care va creste din 2014 la 70.000 la euro, de la 40.000 de euro, cat este in prezent.

Banii sunt acordati prin masura 112, "Instalarea tinerilor fermieri", prin intermediul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP). Pentru a obtine acesti bani, agricultorii trebuie sa aiba cel mult 40 de ani, neimpliniti la data depunerii cererii de finantare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tineri fermieri Romania, #schema tineri fermieri, #subventii tineri fermieri , #Subventii agricultura