Daniel Constantin: Aeroportul Otopeni a primit subventie pentru pasune

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 12:25
2028 citiri
Daniel Constantin: Aeroportul Otopeni a primit subventie pentru pasune

Autoritatile care administreaza Aeroportul Otopeni primesc subventii pentru pasuni, desi nu folosesc ternurile in scop agricol, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Aeroportul Otopeni primea pana acum pentru pasunea pe care o avea sprijin de intretinere a respectivei pasuni. Acum intra pe o lista neagra si nu va mai aparea in categoria fermierului activ, deci nu va mai primi sprijin din 2014", a spus Daniel Constantin intr-o conferinta de specialitate.

El a afirmat ca modificarile asupra legii pasunilor au rolul "de a tinti" fondurile europene catre cei care lucreaza cu adevarat in agricultura.

"Pentru perioada 2014-2020 se va constitui o lista neagra unde vor fi cei exceptati din categoria fermierilor activi. Sprijinul pe suprafata atat pentru pasune, cat si pentru cultura mare va fi primit doar de cei care activeaza si care nu vor fi pe aceasta lista neagra", a adaugat ministrul.

Ministrul Agriculturii a vorbit despre intentiile de a modifica Legea pajistilor

intr-un interviu acordat Business24. Constantin a declarat ca, prin noua lege, primariile si consiliile locale vor primi subventii numai daca nu exista cereri din partea fermierilor.

"Stiu ca sunt foarte multe situatii si, intr-adevar, au existat abuzuri pentru ca legea a fost permisiva. Exista o lege a pajistilor de doi ani de zile pentru care normele de aplicare nu au aparut nici pana astazi si nu vor aparea pentru ca legea respectiva nu este functionala.

Ea permite in continuare consiliului local sau primarului sa-si creeze o asociatie peste noapte, sa dea in concesiune pasunea respectiva, miza fiind obtinerea de subventii de la bugetul Uniunii Europene", a spus Daniel Constantin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Constantin legea pajistilor, #subventii agricultori Romania, #Constantin subventii agricultori , #Subventii agricultura