Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Daniel Constantin: Aeroportul Otopeni a primit subventie pentru pasune

Daniel Constantin: Aeroportul Otopeni a primit subventie pentru pasune


Autoritatile care administreaza Aeroportul Otopeni primesc subventii pentru pasuni, desi nu folosesc ternurile in scop agricol, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Aeroportul Otopeni primea pana acum pentru pasunea pe care o avea sprijin de intretinere a respectivei pasuni. Acum intra pe o lista neagra si nu va mai aparea in categoria fermierului activ, deci nu va mai primi sprijin din 2014", a spus Daniel Constantin intr-o conferinta de specialitate.

El a afirmat ca modificarile asupra legii pasunilor au rolul "de a tinti" fondurile europene catre cei care lucreaza cu adevarat in agricultura.

"Pentru perioada 2014-2020 se va constitui o lista neagra unde vor fi cei exceptati din categoria fermierilor activi. Sprijinul pe suprafata atat pentru pasune, cat si pentru cultura mare va fi primit doar de cei care activeaza si care nu vor fi pe aceasta lista neagra", a adaugat ministrul.

Ministrul Agriculturii a vorbit despre intentiile de a modifica Legea pajistilor
intr-un interviu acordat Business24. Constantin a declarat ca, prin noua lege, primariile si consiliile locale vor primi subventii numai daca nu exista cereri din partea fermierilor.

"Stiu ca sunt foarte multe situatii si, intr-adevar, au existat abuzuri pentru ca legea a fost permisiva. Exista o lege a pajistilor de doi ani de zile pentru care normele de aplicare nu au aparut nici pana astazi si nu vor aparea pentru ca legea respectiva nu este functionala.

Ea permite in continuare consiliului local sau primarului sa-si creeze o asociatie peste noapte, sa dea in concesiune pasunea respectiva, miza fiind obtinerea de subventii de la bugetul Uniunii Europene", a spus Daniel Constantin.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1840 ori