Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Constantin: Fermierii ar putea primi un sprijin de 177 euro/ hectar, pentru primele 30 de hectare

Constantin: Fermierii ar putea primi un sprijin de 177 euro/ hectar, pentru primele 30 de hectare


Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a declarat marti ca fermierii ar putea primi in anul 2015 un sprijin de 177 euro/ha, pentru primele 30 de hectare din suprafata totala cultivata, urmand ca pentru restul suprafetei sprijinul sa fie de 150 de euro/ha.

"Fermierii ar putea primi, in anul 2015, un sprijin de 177 euro/ha, pentru primele 30 de hectare din suprafata totala cultivata, urmand ca pentru restul suprafetei sprijinul sa fie de numai 150 de euro/ha. In acest mod, micii fermieri ar fi incurajati sa iasa din zona de subzistenta, putand incepe chiar sa inregistreze profit.

La momentul de fata, este vorba de un acord de principiu, pe care speram insa sa-l putem pune si pe hartie in perioada urmatoare", a afirmat Daniel Constantin, dupa intalnirea de lucru pe care a avut-o la sediul Ministerului Agriculturii cu reprezentantii tuturor asociatiilor, organizatiilor si patronatelor din sectorul vegetal, zootehnic si industrie alimentara.

In cadrul intalnirii au fost prezentate ariile de interventie ale Programului National de Dezvoltare Rurala pentru urmatoarea perioada de programare 2014-2020, precum si alocarile financiare prevazute de noua Politica Agricola Comuna.

"Sprijinul financiar pe care Uniunea Europeana il va asigura Romaniei, pentru agricultura, va creste anual de la 1,6 miliarde de euro in 2015, la 1,9 miliarde de euro in 2020. La aceste sume se vor adauga si fondurile alocate de la bugetul de stat, pentru anul 2014 sprijinul fiind de 440 milioane de euro. Ceea ce putem afirma cu siguranta este faptul ca sprijinul european e deja fixat, iar cel de la bugetul de stat poate atinge un plafon maxim", a mai spus ministrul Agriculturii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1053 ori