Zona euro nu va iesi din recesiune prea curand

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 13:41
1103 citiri
Zona euro nu va iesi din recesiune prea curand

Scaderea activitatii economice din sectorul privat al zonei euro s-a accentuat in aprilie dincolo de asteptarile analistilor, descurajand sperantele ca regiunea va iesi in curand din recesiune, dupa doua trimestre consecutive de contractie.

Potrivit unor date prezentate luni de compania de cercetare si informatii financiare Markit, scaderea comenzilor si cresterea somajului au fost resimtite atat in industria manufacturiera, cat si in sectorul serviciilor.

Sondajele efectuate lunar de Markit in randul firmelor si companiilor din statele zonei euro reflecta directia cresterii economice.

Indicele sectorului serviciilor din zona euro a scazut astfel in aprilie la minimul ultimilor cinci luni, sub estimarile analistilor contactati de Reuters, indicand contractia activitatii economice. In industria manufacturiera, sondajul a aratat ca luna aprilie a fost cea mai proasta din iunie 2009.

Media estimarilor economistilor intervievati de Reuters indica o scadere a economiei zonei euro cu 0,2% in primul trimestru, urmata de o contractie de 0,1% in trimestrul al doilea.

Rata somajului a crescut in februarie in zona euro la 10,8%, un nou record.

#recesiune zona euro, #activitate economica zona euro , #Stiri Macroeconomie