Ziua decisiva pentru Grecia: Tsipras are o problema uriasa si in propriul partid

Duminica, 12 Iulie 2015, ora 08:57
928 citiri
Ziua decisiva pentru Grecia: Tsipras are o problema uriasa si in propriul partid
Foto: Facebook/Alexis Tsipras

Planul de reforme propus de Alexis Tsipras - care, desi dur, nu este sigur ca va fi acceptat de creditori - a scindat partidul premierului grec, Syriza.

La votul de vineri noaptea, din Parlamentul elen, i-au intors spatele doi ministri din propriul cabinet, precum si presedintele Legislativului grec, iar demisia lui Tsipras sau o remaniere sunt scenarii din ce in ce mai vehiculate.

Aliatii ii intorc spatele lui Tsipras - ce optiuni mai are premierul grec

O reactie a venit de la mistrul grec al Economiei, George Stathakis, a atras atentia ca parlamentarii din aripa stanga a partidului Syriza, chiar daca sunt ministri, trebuie sa demisioneze daca nu sunt de acord cu planul de reforma propus de Guvernul Tsipras si inaintat creditorilor.

"Daca parlamentarii din aripa stanga a partidului nu sunt de acord cu politica guvernului, trebuie, totusi, sa urmeze aceasta linie dar, daca se confrunta cu un dezacord profund, trebuie sa demisioneze", a declarat George Stathakis, la o ...citeste mai departe despre "Ziua decisiva pentru Grecia: Tsipras are o problema uriasa si in propriul partid" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#demisie Syriza criza Grecia, #remaniere Guvern Tsipras, #criza Grecia , #Stiri Macroeconomie