Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Zacamant important de gaze naturale, descoperit in Marea Neagra

Zacamant important de gaze naturale, descoperit in Marea Neagra

Companiile Lukoil, PanAtlantic si Romgaz au descoperit pe platforma continentala a Romaniei un zacamant important de gaze naturale.

In aceasta luna au fost finalizate lucrarile la sonda de explorare LIRA 1X, situat in sectorul romanesc al Marii Negre, din cadrul Perimetrului EX30 Trident.

Conform rezultatelor preliminare, suprafata zacamantului poate atinge 39 km patrati, iar rezervele, care urmeaza a fi confirmate de forajul de evaluare, pot depasi 30 miliarde metri cubi de gaze naturale, informeaza un comunicat postat pe site-ul Romgaz.

Daca va fi dovedita, cantitatea echivaleaza cu consumul pe trei ani al tarii noastre.

Petrom, nou zacamant de petrol si gaze: Poate fi cea mai mare descoperire in ultimii 30 de ani din Muntenia

"Pentru Romgaz parteneriatul in explorarea platformelor din Marea Neagra reprezinta o directie noua de dezvoltare a afacerii precum si a portofoliului de zacaminte.

Suntem o companie cu experienta de peste 100 de ani in lucrari on-shore, dar ...citeste mai departe despre "Zacamant important de gaze naturale, descoperit in Marea Neagra" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1185 ori