Indicii bursieri de pe Wall Street au inchis luni la niveluri record, sustinuti de date economice pozitive in SUA

Marti, 06 Aprilie 2021, ora 07:36
474 citiri
Indicii bursieri de pe Wall Street au inchis luni la niveluri record, sustinuti de date economice pozitive in SUA
Bursele americane, la niveluri record/Foto: Pixabay.com

Indicii bursieri de pe Wall Street au incheiat tranzactiile de luni la niveluri record, sustinuti de redresarea puternica a pietei muncii si a sectorului serviciilor din Statele Unite, care maresc asteptarile privind o revenire puternica a economiei americane, dupa pandemia de coronavirus, transmite CNBC.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 1,13%, la un nivel record, S&P 500 a avansat cu 1,4%, de asemenea la un maxim record. Nasdaq Composite a crescut cu 1,7%,

Departamentul Muncii a anuntat vineri ca in luna martie au fost create 916.000 de locuri de munca, exceptand sectorul agricol, cele mai multe dupa august 2020, in timp ce rata somajului a scazut la 6%. Economistii se asteptau la crearea a 675.000 de locuri de munca si la o rata a somajului de 6%.

Totodata, un indice privind activitatile din sectorul serviciilor, calculat de Institute for Supply Management, a urcat luna trecuta la 63,7, cel mai ridicat nivel din istoria indicelui.

"Asteptarile initiale sunt pentru o revenire majora in V. Singurul lucru care ii poate sta in cale este o noua inchidere a economiei pentru a tine sub control tulpinile de Covid-19 sau o greseala de politica a Fed. Niciuna nu pare iminenta", a declarat Tony Dwyer, analist sef pentru piete la firma Canaccord Genuity.

Actiunile Tesla au crescut luni cu peste 4%, in urma raportarii de catre compania a unor date refeitoare la productie si livrari care au depasit asteptarile.

Titlurile GameStop au recuperat pierderile de doua cifre si au inchis in declin cu circa 2%, dupa ce retailerul de jocuri video a anuntat ca ar putea vinde actiuni in valoare de pana la 1 miliard. ...citeste mai departe despre "Indicii bursieri de pe Wall Street au inchis luni la niveluri record, sustinuti de date economice pozitive in SUA" pe Ziare.com

#stiri internationale, #Statele Unite Americii, #burse, #stiri economice , #Stiri Macroeconomie