Vot crucial pentru salvarea Greciei in Parlamentul Germaniei: Va fi tradata Merkel?

Miercuri, 19 August 2015, ora 07:23
1226 citiri
Vot crucial pentru salvarea Greciei in Parlamentul Germaniei: Va fi tradata Merkel?
Foto: Arhiva Ziare.com

60 de parlamentari din cei 311 membri ai blocului conservator al cancelarului Angela Merkel au votat impotriva sau s-au abtinut marti, in cursul unui vot de testare asupra unui al treilea plan de salvare pentru Grecia inaintea unui vot in Parlament, care va avea loc miercuri.

Reprezentand cu toate acestea un sprijin important pentru Merkel, votul de testare arata ca ar putea fi mai putini rebeli in timpul deciziei de miercuri a Bundestagului asupra pachetului de 86 de miliarde de euro (95 miliarde dolari).

Ziarul Bild a relatat ca pana la 120 din deputatii ei ar vota impotriva sau se vor abtine.

Votul de testare - fara caracter obligatoriu - a aratat marti 56 de voturi "nu" si 4 abtineri. Aceasta inseamna mai putini de 65 decat cei parlamentari din tabara ei conservatoare care au rupt randurile luna trecuta si au refuzat sa sprijine negocierile asupra planului de salvare, noteaza Reuters.

Veste buna in prag de weekend de la Bruxelles: Grecii primesc banii de care au atata ...citeste mai departe despre "Vot crucial pentru salvarea Greciei in Parlamentul Germaniei: Va fi tradata Merkel?" pe Ziare.com

#acord salvare Grecia Parlament Germania, #vot Germania acord Grecia, #Merkel acord salvare Grecia , #Stiri Macroeconomie