Veste buna in prag de weekend de la Bruxelles: Grecii primesc banii de care au atata nevoie

Sambata, 15 August 2015, ora 07:09
925 citiri
Veste buna in prag de weekend de la Bruxelles: Grecii primesc banii de care au atata nevoie
Foto: Facebook/Jean-Claude Juncker

Ministrii Finantelor ai statelor din zona euro au aprobat, vineri seara, noul plan de asistenta financiara destinata Greciei, in valoare de 86 de miliarde de euro.

"Planul a fost aprobat. Mesajul transmis de Eurogrup este puternic si clar: Grecia va ramane in zona euro", a declarat, la finalul reuniunii, Jean-Claude Juncker (foto), presedintele Comisiei Europene, informeaza BBC.

Noul plan prevede acordarea unor credite in valoare de 86 de miliarde de euro, in urmatorii trei ani.

In schimbul imprumuturilor oferite de Grupul Bruxelles (Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana, Mecanismul European de Stabilitate si Fondul Monetar International), Grecia va adopta o serie de reforme macroeconomice, in sensul cresterii taxelor si reducerii deficitului bugetar.

Criza din Grecia, departe de a fi rezolvata: FMI anunta suma uriasa pe care elenii trebuie sa o imprumuteLa o luna de la acordul Greciei cu creditorii, inca nu se stie cine are de castigatCe implica al treilea plan de ...citeste mai departe despre "Veste buna in prag de weekend de la Bruxelles: Grecii primesc banii de care au atata nevoie" pe Ziare.com

#Eurogrup bani Grecia, #acord creditare Grecia aprobat Bruxelles , #Stiri Macroeconomie