Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Versiuni foarte diferite pe indicatorii economici 2018: Prognoza oficiala si cifrele de lucru ale bancilor

Versiuni foarte diferite pe indicatorii economici 2018: Prognoza oficiala si cifrele de lucru ale bancilor
Comisia Nationala de Prognoza (CNP) are o viziune optimista privind indicatorii economici in 2018, in vreme ce marii jucatori bancari sunt mult mai prudenti si au, uneori, perspective mai severe, din cauza presiunii dobanzilor si a deprecierii monedei nationale.

Diferenta majora dintre cele doua perspective este ca, in timp ce bancile finanteaza atat economia cat si deficitul bugetar, CNP furnizeaza argumentele pe care Guvernul a construit bugetul statului si pe care finantatorii economiei le pun sub semnul intrebarii.

Cifrele oficiale: Varianta Comisiei Nationale de Prognoza

Comisia Nationala de Prognoza estimeaza pentru 2018 o crestere economica de 5,5%.

Produsul Intern Brut (PIB) urmeaza sa ajunga la 907,9 miliarde lei, iar PIB/locuitor la 46.617 lei.

Inflatia medie anuala va fi de 3,1%, dupa o valoare estimata la 2,6% pentru 2017.

Cursul mediu ar urma sa scada pana la 4,55 lei/euro (fata de 4,56 lei/euro estimat pentru 2017), potrivit prognozei optimiste a CNP.

Rata somajului s-ar putea situa la 3,9% in 2018, conform prognozei oficiale a statului.

Citeste mai multe despre Versiuni foarte diferite pe indicatorii economici 2018: Prognoza oficiala si cifrele de lucru ale bancilor pe www.cursdeguvernare.ro ...citeste mai departe despre "Versiuni foarte diferite pe indicatorii economici 2018: Prognoza oficiala si cifrele de lucru ale bancilor" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 966 ori