Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce ascunde guvernul fără rușine când se laudă cu venituri uriașe la buget. "La iarnă vom avea prețuri mai mari" INTERVIU

Ce ascunde guvernul fără rușine când se laudă cu venituri uriașe la buget. "La iarnă vom avea prețuri mai mari" INTERVIU

Guvernul Ciucă se laudă cu creșterea veniturilor la buget, susținând că “obiectivul” final este ca “aceste cifre să se reflecte în creșterea nivelulului de trai”.

Banii provin, însă, din profiturile imense generate de explozia prețurilor la energie și carburanți.

”Guvernul ia măsuri corecte şi responsabile, aspect care se reflectă în cifrele din execuţia bugetară pe primele 8 luni: Veniturile bugetului general consolidat sunt mai mari cu 22% faţă de perioada similară a anului trecut, iar investiţiile sunt în creştere cu 9,6%. Totodată, deficitul bugetar pe primele 8 luni este în scădere cu peste 6 miliarde de lei”, afirmă şeful Guvernului într-o postare pe Facebook.

Aceste creșteri provin, însă, din creșterea procentuală a sumei încasate de Buget de la benzinari, odată cu explozia prețurilor la motorină și benzină, din redevențele plătite de comercianții de gaze, petrol, energie electrică, din impozitul pe venituri suplimentare pe care le plătesc producătorii de gaze naturale și energie electrică, a explicat Anca Dragu, fost ministru de Finanțe și președinte al Senatului din partea USR, într-un interviu acordat Ziare.com.

Anca Dragu a precizat că la aceste surse de venit suplimentar se adaugă și dividendele încasate de stat de la Nuclearelectrica, Termoelectrica și Hidroelectrica, la care statul este acționar. Cele trei companii au înregistrat profituri record tot din creșterea explozivă a tarifelor.

Interviul integral acordat Ziare.com de Anca Dragu:

„Avem această influență din prețurile la energie, bani pe care noi i-am plătit din buzunar”, precizează Anca Dragu, care a menționat că inclusiv creșterea încasărilor din TVA este un efect al creșterii prețurilor în general, nu un efect al unei mai bune colectări.

“Inflația este o taxă pe care toți o plătim din buzunar și o colectează statul și astfel veniturile statului cresc”, a mai punctat Anca Dragu. „Ar fi fost corect ca primul ministru să spună și de ce pare că am colectat mai mult. Că stați oameni buni că v-am luat mai mulți bani din buzunare. Că plătiți mai mult. Că n-am ținut sub control inflația”, a afirmat Dragu.

Fostul ministru de Finanțe a atras atenția și asupra faptului că salariile au crescut, în medie, cu circa 10%, în timp ce inflația se cifrează la proximativ 15%, ceea ce înseamnă că nu poate fi vorba de o creștere a nivelului de t ...citeste mai departe despre "Ce ascunde guvernul fără rușine când se laudă cu venituri uriașe la buget. "La iarnă vom avea prețuri mai mari" INTERVIU" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 570 ori