Valoarea Bitcoin a crescut cu 50% intr-o singura saptamana si a depasit 15.000 de dolari

Joi, 07 Decembrie 2017, ora 14:13
3216 citiri
Valoarea Bitcoin a crescut cu 50% intr-o singura saptamana si a depasit 15.000 de dolari
Foto: CC0 Creative Commons

Cripto-moneda Bitcoin si-a continuat joi aprecierea, atingand pentru prima data in istorie o valoare de peste 15.000 de dolari, in urma unei cresteri de peste 50% intr-o singura saptamana, informeaza AFP.

In jurul orei 10:05 GMT, moneda virtuala inregistra o valoare record de 15.075,02 de dolari, dupa care a revenit sub pragul de 15.000 de dolari, potrivit datelor furnizate de agentia Bloomberg.

Moneda virtuala, care la data de 29 noiembrie a trecut pragul de 10.000 de dolari, a primit un nou impuls la sfarsitul saptamanii trecute dupa decizia organismului de reglementare a pietelor financiare din SUA de a permite unui numar de doi operatori, CME Group si CBOE Global Markets, sa ofere contracte futures in bitcoin.

De asemenea, ASX Ltd., principala platforma pentru actiuni si produse derivate din Australia, a anuntat ca va utiliza tehnologia blockchain (de stocare si transmitere de informatii care functioneaza fara un organ central de control) pentru a trata tranzactiile in bitcoin. Potrivit analistilor, acest lucru ar urma sa dea un nou elan tranzactiilor cu Bitcoin.

Insa ascensiunea meteorica a Bitcoin, de la mai putin de 1.000 de dolari la inceputul anului la peste 15.000 de dolari in prezent, a atras atentia autoritatilor de reglementare din intreaga lume. Anumiti bancheri si economisti, printre care si laureatul premiului Nobel pentru Economie, Joseph Stiglitz, au apreciat ca aceasta cripto-moneda ar trebui interzisa.

Tehnologia Blockchain utilizeaza criptografia pentru a crea un registru digital de date in care sunt incluse tranzactiile utilizatorilor. Practic, este vorba despre un sistem prin care toate tranzactiile sunt arhivate si autentificate in mod public, fara sa mai fie nevoie de un singur detinator al informatiei, dupa cum explica specialistii in domeniu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret Bitcoin , #Stiri Macroeconomie