Valcov spune ca unele masuri din ordonanta care prevede zeci de modificari fiscale si financiare au fost discutate cu Ion Tiriac

Vineri, 21 Decembrie 2018, ora 23:05
920 citiri

Darius Valcov, consilierul pe probleme economice ale premierului, a spus, vineri seara, ca a discutat cu Ion Tiriac o parte dintre masurile luate prin recenta Ordonanta de Urgenta care introduce mai multe modificari fiscale.

Intrebat daca a discutat unele masuri din recenta OUG, cu omul de afaceri Ion Tiriac, Darius Valcov a raspuns, in cadrul unor declaratii la Guvern: "Unele idei le-am discutat. Noi am vorbit despre acest program, acum venim sa vedem cine investeste", informeaza Mediafax.

Acesta a fost intrebat in momentul in care se discuta despre programul de finatare a gradinitelor cu program sportiv.

De anul viitor, organizatiile, ONG-uri sau fundatii, care vor sa infiinteze gradinite cu program sportiv pot obtine un ajutor de stat de 500.000 de euro, daca gradinita are 5.000 de metri patrati.

Tiriac a anuntat ca doreste sa construiasca mai multe gradinite cu program sportiv.

"Nu este vorba de cineva interesat sa construiasca. Am vorbit despre program. Acum vom vedea cine va fi interesat in momentul in care il vom lansa oficial. Trebuie sa luam necesitatea, nu oportunitatea, pentru ca avem nevoie de aceste gradinite. De fapt, parintii din Romania au nevoie de aceste gradinite si oricine din Romania poate construi aceste gradinite", a precizat Valcov.

In plus, o asemenea gradinita va putea sa impuna taxe, iar numarul minim de copii este de 100.

"Taxa impusa trebuie sa fie sociala, la un anumit nivel. Statul va mai impune doua conditii: sa fie antrenori. Ne gandim la sanatatea copiilor care vor fi in aceste gradinite. Daca ne referim la 1.000 de gradinite, inmultim cu 100, cat va avea fiecare, inseamna 100.000 de copii. La 160.000-180.000 de nasteri inseamna ca asiguram din start, daca acest program va avea succes, jumatate din copii care se vor naste in Romania. (Vor fi) gradinite private finantate de stat, cu o taxa limitata la de trei ori valoarea de astazi", a explicat Valcov.

Consilierul premierului a sustinut ca, in paralel, se fac si gradinite de stat.

Odonanta ce va cuprinde zeci de masuri fiscal-bugetare si in domeniul investitiilor publice pentru anul 2019 a fost adoptata vineri seara de guvern.

Si asta in ciuda numeroaselor critici si atentionari venite din partea oamenilor de afaceri romani si straini, a bancilor, a companiilor din energie, telecom, care au spus ca masurile prevazute in OUG vor avea consecinte grave asupra economiei.

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, si consilierul premierului, Darius ...citeste mai departe despre "Valcov spune ca unele masuri din ordonanta care prevede zeci de modificari fiscale si financiare au fost discutate cu Ion Tiriac" pe Ziare.com

#ordonanta Teodorovici masuri fiscale, #ordonanta Ion Tiriac , #Stiri Macroeconomie