Usa care mananca zgomotele

Sambata, 10 Septembrie 2005, ora 02:03
1068 citiri

Usi- rulou care absorb zgomotele, fete de masa ce omoara bacteriile, minineoane incorporate in dulapul de haine. Sunt numai cateva dintre noile accesorii care pot fi cumparate de la Targul de Mobila din Bucuresti.Usa-rulou o cumperi separat si o montezi singur, in zece minute. Nu trebuie decat sa insurubezi sina si sa fixezi usa astfel incat sa culiseze. Functioneaza ca un soi de usa elastica: atunci cand o deschizi, de jos in sus, se strange sub forma de cilindru in interiorul dulapului, sub latura de sus. Cand o inchizi, cilindrul se desface si toata usa se intinde. Pentru firme, mai ales, e foarte utila, fiindca astfel se castiga mult spatiu, eliminandu-se usa cu deschidere exterioara. Acasa merge pentru orice camera, si in sufragerie, si in baie. Iti alegi: din imitatie de metal sau din PVC. La suprafata are un soi de gauri speciale care A"sorbA" zgomotele de fond si fac mai multa liniste in camera. Pe deasupra, mai e si rezistenta la foc. Pentru cei care au obiceiul sa stea asezati direct pe masa de la bucatarie, in timp ce mananca, s-a inventat fata de masa care se trateaza cu o substanta ce omoara bacteriile. Expozantii de la Targ spun ca, in zece minute, mor aproape 90 la suta dintre bacterii. Minineoanele incorporate in dulapul de haine sunt nu numai foarte aratoase, inveselind interiorul unui sifonier, ci ii protejeaza foarte bine si pe somnorosi. De pilda, dimineata nu mai trebuie sa aprinzi lumina si sa-ti trezesti sotul, doar fiindca iti cauti o haina. Cand deschizi sifonierul, luminile se aprind automat, cand il inchizi, se sting la fel. Minineoanele sunt plasate in A"zidulA" dulapului, perpendiculare pe rafturi din stica. Efectul: dau impresia ca lumina vine chiar din interiorul sticlei. Mai sunt si neoane ascunse, plasate dedesubtul barei pe care se agata umerasele.

Un alt fel de accesorii, decorative, sunt imitatiile de lemn sculptat care servesc drept rame pentru oglinda sau pentru pat. Sunt facute din poliuretan lacuit.

Materialul este foarte cautat, fiindca este mult mai ieftin fata de lemnul natural si, in plus, se sculpteaza usor, dupa forma dorita de client. Multi romani au inceput sa caute poliuretanul pentru a-si face fete de dulap sau picioare pentru masute. In plus, daca te trezesti ca-ti cade in cap taman oglinda inramata in poliuretan, nu risti sa te ranesti asa de tare ca atunci cand rama ar fi din lemn. Motivul: materialul expus la Targ este extrem de usor.

Alina BADALAN

Gandul