Urmeaza o noua criza economica globala? Ce se intampla in lume si cum e afectata Romania

Joi, 14 Ianuarie 2016, ora 14:53
1539 citiri
Urmeaza o noua criza economica globala? Ce se intampla in lume si cum e afectata Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

In prima parte a anului 2016, economia mondiala a continuat evolutia puternic negativa inregistrata in 2015 si exista o probabilitate foarte mare ca situatia din ce in ce mai grava din China sa se extinda si sa avem din nou o criza economica globala de proportii.

"Un aspect foarte important este ca tensiunile nu mai sunt doar la nivelul pietelor financiare (burse, piata forex, etc.), ci se vad clar si in economia reala, urmand ca efectele sa fie simtite de toata lumea", avertizeaza Radu Ciofu, analist la Admiral Markets.

El arata ca unul dintre indicatorii care trimit primele indicii legate de activitatea economica internationala sunt cei ce masorara traficul maritim. "Cea mai mare parte a comertului cu bunuri se desfasoara pe rute maritime, asa ca traficul naval este un indicator foarte reprezentativ al activitatii economice. Plastic vorbind, traficul naval este "sangele economiei" - nu circula sange, nu exista activitate (economica) si nu se dezvolta nimic", explica ...citeste mai departe despre "Urmeaza o noua criza economica globala? Ce se intampla in lume si cum e afectata Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza economica globala, #China criza economica, #Romania China efecte, #Romania criza , #Stiri Macroeconomie