Uraganul Matthew lasa in urma sa un tablou dezolant: Pagubele materiale vor fi uriase

Sambata, 08 Octombrie 2016, ora 08:08
719 citiri

Uraganul Matthew, cea mai puternica furtuna care a lovit in Haiti in ultimii 50 de ani, isi face simtita prezenta si in SUA, iar pagubele estimate ajung la cateva zeci de miliarde de dolari.

Puhoaie de apa maronie si-au facut loc printre strazi si au ras aproape tot ce se afla in calea lor.

Multi si-au pierdut locuintele si animalele, atat de importante pentru a putea supravietui in Haiti, cea mai saraca tara din emisfera vestica, informeaza New York Times.

Insa furia naturii nu doar ca a provocat pagube materiale, a si luat vieti.

Dupa 3 zile de cand a lovit uraganul Matthew, numarul mortilor a crescut considerabil. Estimarile initiale indicau 5 decedati, insa acum se vorbeste deja de aproape 900. Asta pentru ca echipele de salvare au intervenit cu greu, iar o parte din populatia afectata de furtuna traieste in zone izolate.

Voluntarii impart apa, mancare si alte produse, iar multi s-au refugiat din calea urgiei in imobilele puse la dispozitie de stat si de ...citeste mai departe despre "Uraganul Matthew lasa in urma sa un tablou dezolant: Pagubele materiale vor fi uriase" pe Ziare.com

#uraganul Matthew pagube, #uraganul Matthew impact financiar, #Uraganul Matthew Haiti, #uraganul Matthew SUA , #Stiri Macroeconomie